Home Rajasthan GK Rajasthan GK Question In English

Rajasthan GK Question In English

by Current2021
0 comment
Rajasthan GK Question in English

Rajasthan GK Question in English, Every youth is preparing for exams, in which every young Rajasthan is preparing for general knowledge, in which some are preparing for Rajasthan GK, in this website you can find general knowledge of Rajasthan and Rajasthan GK in Hindi also. Students who are preparing for Rajasthan’s Exam, students can prepare from this website only by sitting at home. And at the same time, Rajasthan GK question may also fall. Rajasthan general knowledge is asked in your Rajasthan examination, students can prepare comfortably while sitting at home, to be successful in competitive exam, you need to have knowledge of general knowledge, rajasthan gk question.

Rajasthan GK Question in English

Q 1. In which district of Rajasthan Dussehra fair is held?

Ans. quota

Q 2. “Marwar Ustav” is celebrated in Rajasthan?

banner

Ans. Jodhpur

Q 3. Which festival is held in Bundi?

Ans. Kajali Tijotasav

Q 4. In which district of Rajasthan “Hadoti Boli” is not spoken?

Ans. Tonk

Q 5. In Rajasthan, what is painted on paper is called?

Ans .. get

Q 6. In Rajasthan, what is made of cow dung on the platform on the walls of the house?

Ans. Sanjhi

Q 7. Where is the temple of Krishna Bhagat Meera Bai in Rajasthan?

Ans. Merta (Nagaur)

Q 8. When does the Shitala Mata fair in Chaksu, Rajasthan fill up?

Ans. Chaitra Krishna 8

Q 9. In which district of Rajasthan is the temple of Shri Ranganathji located?

Ans. Ajmer

Q 10. Which festival in Rajasthan is celebrated by newlyweds and girls?

Ans. Teej

                                          RAJASTHAN GK QUESTION IN HINDI

rajasthan samanya gyan

rajasthan gk question

Rajasthan GK Question In English

You may also like

Leave a Comment

currentquestionlogoo

Currentquestion is the Best Education and Article Website.

The only objective of this website is that every student gets good education and students can see and download the student question answer and pdf from this website.

Currentquestion!

Edtior's Picks

Latest Articles

©2022. All Right Reserved. Currentquestion

Current Affairs, Raj. GK, PDF Download,