Home Rajasthan GK Rajasthan Static GK In English

Rajasthan Static GK In English

by Current2021

Rajasthan GK In English, Rajasthan state which is the largest state in terms of area. The history of Rajasthan is very old. There are also old forts in many districts inside Rajasthan. Rajasthan Static GK In English Those who repeat history. Rajasthan Goverment extracts government jobs. And people also prepare it well. Some students pass Rajasthan Government exams and some students also fail. There can be many reasons for not passing the exam. Either those students have not prepared well or they have not had the general knowledge of Rajasthan. It is very important to study Rajasthan Static GK with different subjects. And at the same time it is very important to read the current affairs of Rajasthan. In every government job that is taken out by Kiyuki Rajasthan Government, questions of general knowledge of Rajasthan are also asked in other subjects and questions are also given in its exams separately. There are a lot of historical fortresses and places in Rajasthan which are asked inside the exams. The general knowledge of Rajasthan does not get hit by some students. And they are not able to pass the exam.It is very important to study the history of RajasthanStatic GK of Rajasthan,Rajasthan Current Affairs, Students should prepare well for the general knowledge of Rajasthan along with other subjects. And with this, the student should have a good grasp in general knowledge so that he can pass the exam. Rajasthan GK Question in HindiRajasthan GK in Hindi.

Q 1.      hadoti plateau is the soil

Ans.      Medium black

Q 2.      Which of the following is Boi to increase the fertility of the land

Ans.      Urad

Q 3.      Red-Smooth Balui soil is found in which districts of Rajasthan

Ans.     Udaipur – Dungarpur

Q 4.     The basic shell of the Ajabgarh group is Which districts are found, they are

Ans.     Pali-Sirohi

Q 5.     Boxide accumulation in India is commonly related to the soil, it is

Ans.     Latearite

Q 6.     vah jila yugm pair is where the red and yellow soil is found, it is

Ans.     Sawai Madhopur-Sirohi

Q 7.      Where is the brown soil no found in Rajasthan

Ans.     pali

Q 8.     Where is the following in Alphiasol soil in Rajasthan

Ans.      Jaipur

Q 9.      This is the soil that comes in the highest area in Western Rajasthan

Ans.      Sandy

Q 10.     What type of soil is found in the Hadoti Plateau

Ans.       Black

Rajasthan Static GK In English,rajasthan gk question in english,rajasthan current affairs in english,static gk in hindi,rajasthan gk pdf in english,

rajasthan gk questions with answers in english,gk rajasthan in hindi,rajasthan question paper,rajasthan question bank



Rajasthan GK Question In Hindi

You may also like

Leave a Comment