Home Current Affairs In English Daily Current Affairs In English 1 October 2021

Daily Current Affairs In English 1 October 2021

by Current2021

Government jobs are generated everyday in the country. Daily Current Affairs in English, And the youth also apply for those jobs. 10 current affairs in english, And at the same time they also prepare for those exams. Those who applied for the exam also give exams. And with this, only a few students are able to pass the government exam. Current Affairs Quiz, And they get selected for the government job, with this, many people do not get a government job. Students who do not get government jobs may have some reasons. One of which can be either that those students have not maintained it properly or they are lacking in knowledge or they have not got the syllabus correctly. 10 current affairs in english

If any student wishes to get a government job, then it is very important to pass the exam. And with this, it is very important to increase his general knowledgecurrent affairs. Till he does not have the general knowledge, then he cannot pass the examination. Question and answer of different subjects are asked in government jobs. One of which is General Knowledge (Current Affairs) GK, if you prepare general knowledge properly. So you can succeed in the exam. And with this, you should also have a good grip in general knowledge, it is very important to study the current affairs, today the diet is also preparing for the youth. So he should have a good knowledge about current, who are preparing for student current affairsgeneral knowledge, for those students, in this post we have brought questions of current, Today Current Affairs, and you can take the exam by reading these questions, Current Affairs in HindiCurrent Affairs 2021 in HindiCurrent Affairs Quiz in English

Q 1.     Have become the first unachposed player to take 26 wickets in a session of IPL?

Ans.    Harshal patel

Q 2.     Former Goa Chief Minister and Congress leader Luizinho Falero have joined the which new party?

Ans.    Trinamool Congress

Q 3.     Which plan has been approved to implement by the Cabinet chaired by Prime Minister Narendra

             Modi?

Ans.    PM Nutrition Power Construction Plan

Q 4.    The Government has extended the tenure of Dr. Mangu Singh, Managing Director of Delhi Metro

            Rail Corporation (DMRC).

Ans.    31 March 2022

Q 5.      Which day is celebrated across the world on October 1?

Ans.     International aged day

Q 6.     India and which country have recently signed the Memorandum of Understanding for

            cooperation in health and biological science?

Ans.     America

Q 7.     Name of the Union and Commerce Minister, who has recently launched “Ease of Logistics Portal?

Ans.     Piyush Goyal

Q 8.    Which environmental organization has been announced to give Wright Livelihood 2021 AWARD

Ans.    Delhi Based Environmental Organization

Daily Current Affairs In English,currentquestion,question of current affairs,daily current affairs questions,

static gk pdf in hindi,डेली करंट अफेयर्स इन हिंदी,1 october current affairs,10 current affairs in english,today current affairs in english


Daily Current Affairs In Hindi

You may also like

Leave a Comment