Home Current Affairs In English Daily Current Affairs In English 1 June 2021

Daily Current Affairs In English 1 June 2021

by Current2021

Government jobs are generated everyday in the country. Daily Current Affairs in English, And the youth also apply for those jobs. And at the same time they also prepare for those exams. Those who applied for the exam also give exams. And with this, only a few students are able to pass the government exam. Current Affairs Quiz, And they get selected for the government job, with this, many people do not get a government job. Students who do not get government jobs may have some reasons. One of which can be either that those students have not maintained it properly or they are lacking in knowledge or they have not got the syllabus correctly.

If any student wishes to get a government job, then it is very important to pass the exam. And with this, it is very important to increase his general knowledgecurrent affairs. Till he does not have the general knowledge, then he cannot pass the examination. Question and answer of different subjects are asked in government jobs. One of which is General Knowledge (Current Affairs) GK, if you prepare general knowledge properly. So you can succeed in the exam. And with this, you should also have a good grip in general knowledge, it is very important to study the current affairs, today the diet is also preparing for the youth. So he should have a good knowledge about current, who are preparing for student current affairsgeneral knowledge, for those students, in this post we have brought questions of current, Today Current Affairs, and you can take the exam by reading these questions, Current Affairs in HindiCurrent Affairs 2021 in HindiCurrent Affairs Quiz in English

You can see questions of current in this post.

Q 1.    Which bank has recently launched a merchant stake for retail in the country?

Ans.    ICICI Bank

Q 2.    At the age of 75, who has become the oldest person in America to conquer Mount Everest, the world’s

            highest peak?

Ans.    Arthur Muir

Q 3.    Which state government has recently launched the UDAN scheme on International Menstrual Hygiene

           Day?

Ans.   Government of Punjab

Q 4.   Which day is celebrated around the world on 1st June?

Ans.   World milk day

Q 5.    BJP MLA from Aampur assembly seat of Kasganj, Uttar Pradesh has passed away due to cardiac arrest,

           what was his name?

Ans.   Devendra Pratap Singh

Daily current affairs In English

Q 6.   Which state government has appointed Chief Secretary Alapan Badhopadhyay as the Principal Advisor

to Retirees?

Ans.   Government of Bengal

Q 7.     Recently which IIT institute has developed India’s first indigenous device “Ambitag” to record

            temperature?

Ans.     IIT Ropad

Q 8.     Recently scientists have developed an efficient artificial synaptic network mimicking which part of

            human?

Ans.    Brain

Q 9.    Under what name is the Pradhan Mantri Yojana launched by the Ministry of Education to train young

           writers?

Ans.    Young

Daily current affairs In English, current affairs gk questions, prepare general knowledge

today current affairs in english, top 10 current affairs in english, 1 June current affairs


Daily Current Affairs In Hindi 

You may also like

Leave a Comment