Home Current Affairs In English Daily Current Affairs In English 22 September 2021

Daily Current Affairs In English 22 September 2021

by Current2021

Government jobs are generated everyday in the country. Daily Current Affairs in English, And the youth also apply for those jobs. 10 current affairs in english, And at the same time they also prepare for those exams. Those who applied for the exam also give exams. And with this, only a few students are able to pass the government exam. Current Affairs Quiz, And they get selected for the government job, with this, many people do not get a government job. Students who do not get government jobs may have some reasons. One of which can be either that those students have not maintained it properly or they are lacking in knowledge or they have not got the syllabus correctly. 10 current affairs in english

If any student wishes to get a government job, then it is very important to pass the exam. And with this, it is very important to increase his general knowledgecurrent affairs. Till he does not have the general knowledge, then he cannot pass the examination. Question and answer of different subjects are asked in government jobs. One of which is General Knowledge (Current Affairs) GK, if you prepare general knowledge properly. So you can succeed in the exam. And with this, you should also have a good grip in general knowledge, it is very important to study the current affairs, today the diet is also preparing for the youth. So he should have a good knowledge about current, who are preparing for student current affairsgeneral knowledge, for those students, in this post we have brought questions of current, Today Current Affairs, and you can take the exam by reading these questions, Current Affairs in HindiCurrent Affairs 2021 in HindiCurrent Affairs Quiz in English

Q 1.      Who has been given Ramkrishna Bajaj Memorial Global Award for remarkable contribution in the

               industry?

Ans.       Gautam Adani

Q 2.       Which Indian actress has been invited to participate in the “Climate Week” in New York?

Ans.      Land pedanekar

Q 3.      A team of IPL for has become the first player Having to Playing 200 matche?

Ans.      Virat Kohli (Royal Challenger Bangalore).

Q 4.      Steel Company Gallant Group has made a brand ambassador to which actor

Ans.      Ajay Devgn

Q 5.      Uttarakhand’s former Governor of Babirani Maurya has been  appointed by BJP On which post?

Ans.      National vice president

Q 6.       Indian women’s captain Mithali Raj has recently achieved the achievement of how many

              thousand runs?

Ans.     20 thousand

Q 7.     Which state government has declared “Kapoor Mahasir” to the state fish?

Ans.     Sikkim

Q 8.      Which day is celebrated on September 22 Worldwide?

Ans.      World rose day

Q 9.      Who has been awarded the National Florent Nightingale Prize 2020 to Brigadier SV Saraswati?

Ans.     Shri Ram Nath Kovind

Q 10.    Name the central steel minister who has launched Dashboard 2.0 of the Ministry of Steel in New

              Delhi?

Ans.     Shri Ramchandra Prasad Singh

Daily Current Affairs In English,currentquestion,question of current affairs,daily current affairs questions,

static gk pdf in hindi,डेली करंट अफेयर्स इन हिंदी,22 September current affairs,10 current affairs in english,today current affairs in english



Daily Current Affairs In Hindi

You may also like

Leave a Comment