Home Current Affairs In English Daily Current Affairs In English 3 June 2021

Daily Current Affairs In English 3 June 2021

by Current2021

Government jobs are generated everyday in the country. Daily Current Affairs in English, And the youth also apply for those jobs. And at the same time they also prepare for those exams. Those who applied for the exam also give exams. And with this, only a few students are able to pass the government exam. Current Affairs Quiz, And they get selected for the government job, with this, many people do not get a government job. Students who do not get government jobs may have some reasons. One of which can be either that those students have not maintained it properly or they are lacking in knowledge or they have not got the syllabus correctly.

If any student wishes to get a government job, then it is very important to pass the exam. And with this, it is very important to increase his general knowledgecurrent affairs. Till he does not have the general knowledge, then he cannot pass the examination. Question and answer of different subjects are asked in government jobs. One of which is General Knowledge (Current Affairs) GK, if you prepare general knowledge properly. So you can succeed in the exam. And with this, you should also have a good grip in general knowledge, it is very important to study the current affairs, today the diet is also preparing for the youth. So he should have a good knowledge about current, who are preparing for student current affairsgeneral knowledge, for those students, in this post we have brought questions of current, Today Current Affairs, and you can take the exam by reading these questions, Current Affairs in HindiCurrent Affairs 2021 in HindiCurrent Affairs Quiz in English

You can see questions of current in this post.

Q 1.    In which state a recently discovered species of jhieengur has been named as “Indimimus Jayanti”?

Ans.    Chhattisgarh

Q 2.     Which Vice Admiral has recently taken over as the Chief of Naval Staff?

Ans.     Ravneet Singh

Q 3.     CMD of Surya Food & Agro Limited Company and owner of Priya Gold Biscuit passed away at the age of

              72 due to heart rate. What is his name?

Ans.      BP Agarwal.

Q 4.      Recently the ICC has announced that how many teams will play in the 50 overs World Cup?

Ans.     14 teams

Q 5.     Which Indian National Security Advisor has inducted the indigenous ship of which Indian Coast Guard

             into the fleet?

Ans.     Sajgh

Daily Current Affairs In English

Q 6.     To whom 10 percent reservation has been announced by the Maharashtra government in the EWS

             category?

Ans.     Maratha community

Q 7.     Recently, the Confederation of Indian Industry has appointed TV Narendra, CEO and Managing Director

             of which company as the new chairman?

Ans.     Tata Steel

Q 8.     Which board’s examinations have been canceled by Prime Minister Narendra Modi in a high-level

            meeting due to the health and safety of the students?

Ans.     CBSE Board Class 12th.

Q 9.     Who has taken over as the new Director General of Assam Rifles?

Ans.     Lt Gen Pradeep Chandran Nair

Q 10.    Who has been appointed as the head coach of Mumbai team for the domestic season 2021-2022?

Ans.    amol majumdar

Daily current affairs In English, current affairs gk questions, prepare general knowledge,

today current affairs in english, top 10 current affairs in english, 3 June current affairs


Daily Current Affairs In Hindi 

You may also like

Leave a Comment