Home Rajasthan GK Rajasthan GK Question In English

Rajasthan GK Question In English

by Current2021

Rajasthan GK Question in Hindi, Every youth is preparing for exams, in which every young Rajasthan is preparing for general knowledge, rajasthan static gk in which some are preparing for Rajasthan GK, in this website you can find general knowledge of Rajasthan and Rajasthan GK in Hindi also. Students who are preparing for Rajasthan’s Exam, students can prepare from this website only by sitting at home. And at the same time, Rajasthan GK question may also fall. Rajasthan general knowledge is asked in your Rajasthan examination, students can prepare comfortably while sitting at home, to be successful in competitive exam, you need to have knowledge of general knowledge, rajasthan gk question.

rajasthan gk question in hindi, rajasthan samanya gyan, rajasthan gk question rajasthan gk pdf in hindi

Rajasthan GK Question In English

Q 1. Who is called the gateway of Rajasthan?

Ans. Bharatpur

Q 2. In which direction does the monsoon rainfall increase in Rajasthan?

Ans. South west to north east

Q 3. What is the height of Guru Shikhar Peak in Rajasthan?

Ans. 1722 m

Q 4. Which city is known as Sun City in Rajasthan?

Ans. To jodhpur

Q 5. Which district has the highest area in Rajasthan?

Ans. Jaisalmer

Q 6. Teak forests are found in which region of Rajasthan?

Ans. The southern

Q 7. In which district does the sun shine vertically in the month of June 13?

Ans. Banswara

Q 8. Which part of Rajasthan receives the highest rainfall?

Ans. Southeastern

Q 9. Which district of Rajasthan has the highest number of tehsils?

Ans. Jaipur

Q 10. In which district of Rajasthan does sunrise first occur?

Ans. Dholpur

Rajasthan GK Question In English

rajasthan gk question

rajasthan samanya gyan

rajasthan static gk

Rajasthan GK Question In Hindi

You may also like

Leave a Comment