Home Rajasthan GK Rajasthan GK Question In English

Rajasthan GK Question In English

by Current2021

Rajasthan GK Question in English, Every youth is preparing for exams, in which every young Rajasthan is preparing for general knowledge, in which some are preparing for Rajasthan GK, in this website you can find general knowledge of Rajasthan and Rajasthan GK in Hindi also. Students who are preparing for Rajasthan’s Exam, students can prepare from this website only by sitting at home. And at the same time, Rajasthan GK question may also fall. Rajasthan general knowledge is asked in your Rajasthan examination, students can prepare comfortably while sitting at home, to be successful in competitive exam, you need to have knowledge of general knowledge, rajasthan gk question.

Rajasthan GK Question In English

Q 1.  How many divisions are there in Rajasthan at present?

Ans.  7

Q 2.  Which neighboring state has the maximum border of Rajasthan?

Ans.  Madhya Pradesh

Q 3.   Which region has a copper mine in Rajasthan?

Ans.   Makrana

Q 4.   The huge copper reserves are stable in Rajasthan?

Ans.   In Khetri area

Q 5.   Which is the most part of Rajasthan?

Ans.   The desert

Q 6.   Rajasthan has the least land area?

Ans.   Mountainous region

Q 7.   In which district is the Jarga mountain?

Ans.   Udaipur

Q 8.   In which district is Taragarh peak of Aravali?

Ans.   Ajmer

Q 9.   In which type of soil is millet produced more?

Ans.   Loamy soil

Q 10.  Which type of land is more suitable for groundnut crop?

Ans.    Light loam

Rajasthan GK Question In English

rajasthan samanya gyan

rajasthan static gk

rajasthan gk question

Rajasthan GK Question In Hindi

You may also like

Leave a Comment