Home Rajasthan GK Rajasthan GK Question In English

Rajasthan GK Question In English

by Current2021

Rajasthan GK Question in English, Every youth is preparing for exams, in which every young Rajasthan is preparing for general knowledge, in which some are preparing for Rajasthan GK, in this website you can find general knowledge of Rajasthan and Rajasthan GK in Hindi also. Students who are preparing for Rajasthan’s Exam, students can prepare from this website only by sitting at home. And at the same time, Rajasthan GK question may also fall. Rajasthan general knowledge is asked in your Rajasthan examination, students can prepare comfortably while sitting at home, to be successful in competitive exam, you need to have knowledge of general knowledge, rajasthan gk question

Rajasthan GK Question In English

Q 1.   Which song is the state song of Rajasthan?

Ans.    Saffron Balam

Q 2.    Which is the state dance of Rajasthan?

Ans.    Ghoomar

Q 3.   Where is the sporting goods made in Rajasthan?

Ans.   Hanumangarh

Q 4.   By which surname Maharana Pratap is known in the settlements of Girwa?

Ans.   Kika

Q 5.   Where was Maharana Pratap born?

Ans.   Kumbal stronghold

Q 6.    From which place did Vishnuphalak, Govardhanphalak, Ajekapada Chakrapurush made of mud

           soil?

Ans.    Rang Mahal

Q 7.   Where did the rare figurines of azacapada be found?

Ans.   Rangi mahal ki thdi

Q 8.   When was the geographical area of ​​Rajasthan named Rajasthan?

Ans.    1 November 1956

Q 9.    Which place was not the center of the revolution of 1857 AD in Rajasthan?

Ans.    Jaipur

Q 10.   When was the Sialkoti fort built?

Ans.   1181

Rajasthan GK Question In English

rajasthan samanya gyan

rajasthan gk question

Rajasthan GK Question In Hindi

You may also like

Leave a Comment