Home Rajasthan GK Rajasthan Static Gk In English

Rajasthan Static Gk In English

by Current2021

rajasthan static gk in english, Every youth is preparing for Rajasthan exams. And students also do a lot for this. rajasthan static gk In order to prepare for the Rajasthan State Exams, it is very important to first get a general knowledge of Rajasthan. Rajasthan GK Question In Hindi If there is Rajasthan exams, then there are questions of Rajasthan general knowledge. And whatever students do, along with general knowledge, they also prepare more subjects. So they make the exam a success. And some students remain in the examination in this. So it is very important for those students to get to know Rajasthan general knowledge along with other subjects. In this website, you can also find general knowledge of Rajasthan and Rajasthan GK in Hindi. And students may have questions on Rajasthan static gk in Hindi, in this page. In this, you will have to question Rajasthan. rajasthan static gk in hindi, rajasthan gk question in hindi.

Q 81.    Which district of Rajasthan has the lowest population density?

Ans.     Jaisalmer

Q 82.   Where is the goat development center?

Ans.     bikaner

Q 83.   Maru development program started in Rajasthan?

Ans.     1977-78

Q 84.    What percentage of irrigated area in Rajasthan is of total agricultural land?

Ans.     30

Rajasthan Static GK In English

Q 85.   The largest tire and tube making factory is located in Rajasthan?

Ans.     In Kankroli

Q 86.    Who supported the Greening Aravalli Project in Rajasthan?

Ans.      Japan

Q 87.     When was the railway workshop established in Ajmer?

Ans.      1879 AD

Q 88.     Where was the first dairy plant established in Rajasthan?

Ans.      In ajmer

 Q 89.    Rajasthan’s first person is recipient of Paramveer Chakra?

 Ans.     Havildar Major Piru Singh

Q 90.    Where is the first agricultural form of Rajasthan located?

Ans.      Suratgarh

Rajasthan Static GK In English

rajasthan static gk

rajasthan current affairs

Rajasthan GK Question In English

Rajasthan GK Question In Hindi

You may also like

Leave a Comment