Home Current Affairs In English Daily Current Affairs In English 17 August 2021

Daily Current Affairs In English 17 August 2021

by Current2021


Government jobs
 are generated everyday in the country. Daily Current Affairs in English, And the youth also apply for those jobs. 10 current affairs in english, And at the same time they also prepare for those exams. Those who applied for the exam also give exams. And with this, only a few students are able to pass the government exam. Current Affairs Quiz, And they get selected for the government job, with this, many people do not get a government job. Students who do not get government jobs may have some reasons. One of which can be either that those students have not maintained it properly or they are lacking in knowledge or they have not got the syllabus correctly. 10 current affairs in english

If any student wishes to get a government job, then it is very important to pass the exam. And with this, it is very important to increase his general knowledgecurrent affairs. Till he does not have the general knowledge, then he cannot pass the examination. Question and answer of different subjects are asked in government jobs. One of which is General Knowledge (Current Affairs) GK, if you prepare general knowledge properly. So you can succeed in the exam. And with this, you should also have a good grip in general knowledge, it is very important to study the current affairs, today the diet is also preparing for the youth. So he should have a good knowledge about current, who are preparing for student current affairsgeneral knowledge, for those students, in this post we have brought questions of current, Today Current Affairs, and you can take the exam by reading these questions, Current Affairs in HindiCurrent Affairs 2021 in HindiCurrent Affairs Quiz in English

english current affairs

Q 1.     How many medals have their names India in the youth World Archery Championship?

Ans.     8 gold, 2 silver and 5 bronze medals including 15 medals

Q 2.     Grammy Award Winner What folk singer and songwriter have passed away at the age of 68

Ans.     Nancy griffith

Q 3.     In which state has become India’s first National Park, which is equipped with Kaziranga National

             Park Satellite Phones.

Ans.     Assam

Q 4.    Which assembly has passed the “Cattle Protection Bill, 2021”?

Ans.    Assam assembly

Q 5.    Which petroleum company has started diesel’s door-to-door delivery?

Ans.     Bharat Petroleum Corporation Limited

Q 6.    India has set a goal of becoming “energy independent”

Ans.    2047

Q 7.    Prime Minister Narendra Modi has recently started the mission to promote India’s energy

           security?

Ans.    National hydrogen mission

Q 8.    Under which year, under all schemes, the poor have been announced to provide fortified rice.

Ans.     2024

Q 9.      Which state government has announced to give smart health cards under the Biju Health

             Welfare Scheme?

Ans.     Odisha government

Q 10.    Punjab Congress President Navjot Singh Sidhu has appointed the General Secretary of the

             Organization of the State Congress Committee?

 Ans.    Pargat Singh

Q 11.    Who has become the winner of Indian Idol 12?

Ans.      Pawdeep Rajan (Arunita-Ranerup)

Daily Current Affairs In English,currentquestion,question of current affairs,daily current affairs questions,

static gk pdf in hindi,डेली करंट अफेयर्स इन हिंदी,16 August current affairs,10 current affairs in english,today current affairs in english



Daily Current Affairs In Hindi

You may also like

Leave a Comment