Home Current Affairs In English Daily Current Affairs In English 23 July 2021

Daily Current Affairs In English 23 July 2021

by Current2021

Government jobs are generated everyday in the country. Daily Current Affairs in English, And the youth also apply for those jobs. 10 current affairs in english, And at the same time they also prepare for those exams. Those who applied for the exam also give exams. And with this, only a few students are able to pass the government exam. Current Affairs Quiz, And they get selected for the government job, with this, many people do not get a government job. Students who do not get government jobs may have some reasons. One of which can be either that those students have not maintained it properly or they are lacking in knowledge or they have not got the syllabus correctly. 10 current affairs in english

If any student wishes to get a government job, then it is very important to pass the exam. And with this, it is very important to increase his general knowledgecurrent affairs. Till he does not have the general knowledge, then he cannot pass the examination. Question and answer of different subjects are asked in government jobs. One of which is General Knowledge (Current Affairs) GK, if you prepare general knowledge properly. So you can succeed in the exam. And with this, you should also have a good grip in general knowledge, it is very important to study the current affairs, today the diet is also preparing for the youth. So he should have a good knowledge about current, who are preparing for student current affairsgeneral knowledge, for those students, in this post we have brought questions of current, Today Current Affairs, and you can take the exam by reading these questions, Current Affairs in HindiCurrent Affairs 2021 in HindiCurrent Affairs Quiz in English

10 current affairs in english

Q 1.    In which way has the process of creating the country’s first museum in the world famous Mr.

            Nayena Devi Ji (Bilaspur)?

Ans.    Museum of great power

Q 2.    The Central Government has extended the plan until 2025?

Ans.    Stand up India scheme

Q 3.    Which award has been awarded the Indian football team player sandesh jhingan?

Ans.    AIFF Footballer of the Year 2020-2021

Q 4.    Which two new generation missiles have been successful from the Surface surface from the

            DRDO?

Ans.    Sky Missile & Portable Anti Tank gaidet Missile

Q 5.     The World Heritage Committee has recently removed from the UNESCO World Heritage List?

Ans.     Liverpool Maryitime Mercantile City

Q 6.      DRDO has successfully tested the low weight and new generation sky missile “Akash-NG”

             developed in its country from the coast of which state?

Ans.     Odisha

Q 7.    Which day is celebrated in full India on July 23?

Ans.    National broadcast day

Q 8.     In which city by the government has been announced to establish the Indian Institute of

             Heritage?

Ans.    Noida

Q 9.    Who has recently done a successful test of “Man-Portable Anti-Tank Guided Missile”?

Ans.    D R d o

Q 10.   Who has recently announced that the Delta variant of Kovid-19 found in India has so far spread

            to 124 countries.

Ans.    World Health Organization

Daily current affairs In English,current affairs gk questions,today current affairs in english,10 current affairs in english,

top 10 current affairs in english,23 July current affairs,Daily Current Affairs Quiz,latest current affairs 2021


Daily Current Affairs In Hindi 

You may also like

Leave a Comment