Home Current Affairs In English Daily Current Affairs In English 23 May

Daily Current Affairs In English 23 May

by Current2021

Daily current affairs in English, Everyone has heard the term current affairs and people are also affected by the current affairs. current affairs gk questions To know what is happening in the country or which scheme is being run by the government. Or people have to read the newspaper every day for this. And in this, you can prepare general knowledge very well. It is very important to study the current affairs for the student, in today’s time, students prepare for government exams. And the question of current affairs is definitely asked in government exams. And students should prepare it well so that they can pass every exam. On this page you will see Daily Current Affairs in HindiDaily Current Affairs in English, in this you can have questions and answers of current and can increase your general knowledge. If he passes the exam then it is most important for him to increase the general knowledge. Today, if there is any test, then the question of general knowledge is asked in it and every day jobs arise in the country.

Daily Current Affairs in English.

Q 1.   Recently, the 30th death anniversary of former Prime Minister of India Rajiv Gandhi was celebrated, which

           was the Prime Minister of India?

Ans.    6Th

Q 2.     May 23 is celebrated worldwide?

Ans.     world turtle day

Q 3.     Which veteran music director has passed away recently working in Rajshri Productions’ blockbuster films

             “Main Pyar Kiya”?

Ans.      Ramlakshman

Q 4.      For which prestigious award, Hockey India has been selected to contribute to the progress and

             development of sports in the country?

Ans.     Ettini Glichtich

Q 5.      Which popular Khasi songwriter and singer of Meghalaya has passed away recently?

Ans.     Rana Kharkogor

Daily Current Affairs In English

Q 6.     Which kit has been started by Himachal Pradesh Chief Minister Jairam Thakur for patients enabled by

             Kovid-19?

Ans.     Home Separate – Habitat Kit

Q 7.     Which Indian-origin girl has been elected as the President in the Oxford University Students’ Union by-

            election?

Ans.     Anvi Bhutani

Q 8.      The fast bowler who has played for both England and Ireland from international cricket has retired?

Ans.     Boyd Rankin

Q 9.     At the age of 76, former Union Minister and farmer leader has passed away, what was his name?

Ans.     Babagowda patil

Q 10.    Which coach, who held India’s boxing coach position for 21 years at the age of 82 and has been awarded

             the Dronacharya Award, has passed away after a long illness?

Ans.     OP Bhardwaj

Daily Current Affairs In English

23 may current affairs

May current affairs 2021

top 10 current affairs in english
today current affairs in english


Daily Current Affairs In Hindi

You may also like

Leave a Comment