Home Current Affairs In English Daily Current Affairs In English 7 May

Daily Current Affairs In English 7 May

by Current2021

Daily current affairs in English, Everyone has heard the term current affairs and people are also affected by the current affairs. current affairs gk questions To know what is happening in the country or which scheme is being run by the government. Or people have to read the newspaper every day for this. And in this, you can prepare general knowledge very well. It is very important to study the current affairs for the student, in today’s time, students prepare for government exams. And the question of current affairs is definitely asked in government exams. And students should prepare it well so that they can pass every exam. On this page you will see Daily Current Affairs in HindiDaily Current Affairs in English, in this you can have questions and answers of current and can increase your general knowledge. If he passes the exam then it is most important for him to increase the general knowledge. Today, if there is any test, then the question of general knowledge is asked in it and every day jobs arise in the country.

Daily Current Affairs in Hindi

Q 1.   Recently the Cabinet Committee on Economic Affairs has given in-principle approval for strategic

           disinvestment of which bank?

Ans.   IDBI Bank

Q 2.   Recently which state’s Dravida Munnetra Kazhagam chief MK Stalin has been elected chief minister of

           which state?

Ans.    Tamil Nadu

Q 3.     Recently in which state researchers have found 100 million years old bones of Soropods dinosaurs?

Ans.    Meghalaya

Q 4.    Which day is celebrated worldwide on May 7?

Ans.    World athletics day

Q 5.     Which late actor is photographed in the text book of Bangali School?

Ans.     Sushant Singh Rajput

Q 6.     Recently which political party chief and former Union Minister Chaudhary Ajit Singh has passed away?

Ans.    National Lok Dal

Q 7.    Where has the Indian Army set up the country’s first green solar energy plant to produce 01 MW of solar

            power?

Ans.    Sikkim

Q 8 .    Which bank will soon fall into the category of private bank after cabinet approval?

Ans.     IDBI Bank

Q 9.     Which actress acted in many Hindi films including Chhichore, died due to Corona?

Ans.    Abhilasha Patil

Q 10.   Which expedition has been started by the Indian Navy to bring liquid oxygen and other medical supplies

             from various countries of Asia?

Ans.     Operation Setu Samudram-2.

Daily Current Affairs In English

today current affairs in english

10 current affairs in english

May current affairs 2021

Daily Current Affairs In Hindi

You may also like

Leave a Comment