Home Current Affairs In English Daily Current Affairs In English 8 June 2021

Daily Current Affairs In English 8 June 2021

by Current2021

Government jobs are generated everyday in the country. Daily Current Affairs in English, And the youth also apply for those jobs. And at the same time they also prepare for those exams. Those who applied for the exam also give exams. And with this, only a few students are able to pass the government exam. Current Affairs Quiz, And they get selected for the government job, with this, many people do not get a government job. Students who do not get government jobs may have some reasons. One of which can be either that those students have not maintained it properly or they are lacking in knowledge or they have not got the syllabus correctly.

If any student wishes to get a government job, then it is very important to pass the exam. And with this, it is very important to increase his general knowledgecurrent affairs. Till he does not have the general knowledge, then he cannot pass the examination. Question and answer of different subjects are asked in government jobs. One of which is General Knowledge (Current Affairs) GK, if you prepare general knowledge properly. So you can succeed in the exam. And with this, you should also have a good grip in general knowledge, it is very important to study the current affairs, today the diet is also preparing for the youth. So he should have a good knowledge about current, who are preparing for student current affairsgeneral knowledge, for those students, in this post we have brought questions of current, Today Current Affairs, and you can take the exam by reading these questions, Current Affairs in HindiCurrent Affairs 2021 in HindiCurrent Affairs Quiz in English

Q 1.   Who has been ranked first in the 50 Most Desirable Man list of 2020 released by The Times?

Ans.   Shushant Singh Rajput

Q 2.   Which transgender international beauty queen of India Naaz Joshi has won Impress Earth 2021-22

           recently?

Ans.   First

Q 3.   Which project has been launched by Prime Minister Narendra Modi on the occasion of World

          Environment Day?

Ans.  E-100 Project

Q 4.   Recently, Prime Minister Narendra Modi has announced to provide free vaccine to the citizens

          above the age of how many years in the country?

Ans.   18 years

Q 5.   Which has been declared as the country’s first e-vehicle only area?

Ans.    Kevadia (Gujarat)

Q 6.    Recently NHPC Limited has formed “Ratale Hydroelectric Power Corporation Limited” for Ratle

           Hydroelectric Project of how many MW?

Ans.   850 MW

Q 7.   Which day is celebrated all over the world on 8th June?

Ans.   world ocean day

 Q 8.   In which various Hindi serials the veteran actress has passed away?

Ans.    tarla joshi

Q 9.  Which coaching scheme has been started by the Rajasthan state government for the

            economically weaker, SC, ST and most backward class students?

Ans.   Chief Minister Anupriti Coaching Scheme

Daily current affairs In English, current affairs gk questions, prepare general knowledge,

today current affairs in english, top 10 current affairs in english, 8 June current affairs


Daily Current Affairs In Hindi 

You may also like

Leave a Comment