Home Rajasthan GK Rajasthan GK Question In English

Rajasthan GK Question In English

by Current2021

Rajasthan GK Question in English, Every youth is preparing for exams, in which every young Rajasthan is preparing for general knowledge, in which some are preparing for Rajasthan GK, in this website you can find general knowledge of Rajasthan and Rajasthan GK in Hindi also. Students who are preparing for Rajasthan’s Exam, students can prepare from this website only by sitting at home. And at the same time, Rajasthan GK question may also fall. Rajasthan general knowledge is asked in your Rajasthan examination, students can prepare comfortably while sitting at home, to be successful in competitive exam, you need to have knowledge of general knowledge, rajasthan gk question.

Rajasthan GK Question In English

Q 1.   Which tree is the sangwan of Rajasthan?

Ans.   Rohida

Q 2.   Where is the Desert Afforestation Research Center located?

Ans.   Jodhpur

Q 3.   In which district are the sangwan trees concentrated?

Ans.  Udaipur

Q 4.   Which tree is found in the most forests of Rajasthan?

Ans.   khejdi

Q 5.   In which region of Rajasthan is the Godavan bird found?

Ans.   Western desert

Q 6.   In which district is Shergarh Sanctuary?

Ans.  baara

Q 7.   Which district has the Nahargarh Sanctuary?

Ans.  Jaipur

Q 8.   Where is Keoladeo bird sanctuary located?

Ans.  Bharatpur

Q 9.   Large deposits of natural gas have been discovered in which district of Rajasthan?

Ans.  Bhilwara

Q 10.  For whom Rajasthan has a monopoly in the country?

Ans.   Lead-zinc

Rajasthan GK Question In English

rajasthan static gk

rajasthan samanya gyan

rajasthan current affairs

Rajasthan GK Question In Hindi

You may also like

Leave a Comment