Home Rajasthan GK Rajasthan Static GK In English

Rajasthan Static GK In English

by Current2021

ave not prepared well or they have not had the general knowledge of Rajasthan. It is very important to study Rajasthan Static GK with different subjects. And at the same time it is very important to read the current affairs of Rajasthan. In every government job that is taken out by Kiyuki Rajasthan Government, questions of general knowledge of Rajasthan are also asked in other subjects and questions are also given in its exams separately. There are a lot of historical fortresses and places in Rajasthan which are asked inside the exams. The general knowledge of Rajasthan does not get hit by some students. And they are not able to pass the exam.It is very important to study the history of RajasthanStatic GK of Rajasthan,Rajasthan Current Affairs, Students should prepare well for the general knowledge of Rajasthan along with other subjects. And with this, the student should have a good grasp in general knowledge so that he can pass the exam. Rajasthan GK Question in HindiRajasthan GK in Hindi.

Q 1.   The only Fossil Park of Rajasthan is located?

Ans.    Achalgov (Jaisalmer)

Q 2.    What is the huge wavy mound of sand in Rajasthan’s desert

Ans.    dhore

Q 3.    How much percentage of the total area of the desert of Thar is in Rajasthan

Ans.    58 percent

Q 4.    The largest district of the population in Rajasthan

Ans.    Jaipur

Q 5.    Cancer Line passes from which district of Rajasthan

Ans.    Dungarpur and Banswara

Q 6.    Rajasthan’s area is how much it is from  Israel fold

Ans.     17 times a bigger

Q 7.    The skewiness of sun rays is highest in which district of Rajasthan

Ans.    Shri Ganga Nagar

Q 8.    Rajasthan is a completely vegetation area

Ans.    Sumgov (Jaisalmer)

Q 9.    Area of Rajasthan How much land of desert Is

Ans.   Almost two-thirds

Q 10.   What is the lack of forests in Rajasthan

Ans.     In Rajasthan What is the lack of forests

coniferous forest

Rajasthan Static GK In English,rajasthan gk question in english,rajasthan current affairs in english,static gk in hindi,rajasthan gk pdf in english,

rajasthan gk questions with answers in english,gk rajasthan in hindi,rajasthan question paper,rajasthan question bank



Rajasthan GK Question In Hindi

You may also like

Leave a Comment