Home Rajasthan GK Rajasthan Static GK In English

Rajasthan Static GK In English

by Current2021

rajasthan Static Gk In English, Rajasthan state which is the largest state in terms of area. The history of Rajasthan is very old. There are also old forts in many districts inside Rajasthan. Rajasthan Static GK In English Those who repeat history. Rajasthan Goverment extracts government jobs. And people also prepare it well. Some students pass Rajasthan Government exams and some students also fail. There can be many reasons for not passing the exam. Either those students have not prepared well or they have not had the general knowledge of Rajasthan. It is very important to study Rajasthan Static GK with different subjects. And at the same time it is very important to read the current affairs of Rajasthan. In every government job that is taken out by Kiyuki Rajasthan Government, questions of general knowledge of Rajasthan are also asked in other subjects and questions are also given in its exams separately. There are a lot of historical fortresses and places in Rajasthan which are asked inside the exams. The general knowledge of Rajasthan does not get hit by some students. And they are not able to pass the exam.It is very important to study the history of RajasthanStatic GK of Rajasthan, Rajasthan Current Affairs, Students should prepare well for the general knowledge of Rajasthan along with other subjects. And with this, the student should have a good grasp in general knowledge so that he can pass the exam. Rajasthan GK Question in HindiRajasthan GK in Hindi.

Q 1.    State’s first railway station, which has become a woman’s powered railway station?

Ans.    Gandhi Nagar Jaipur

Q 2.     Which country’s first state-of-the-art test will be made in the railway board?

Ans.     Jodhpur Mandal

Q 3.     What is the new number of Delhi-Jaipur-Chittorgarh National Highway?

Ans.    N.H.-48

Q 4.    When was the inauguration of Kishangarh airport?

Ans.    October, 2017

Q 5.      Who was the first woman pilot of Rajasthan?

Ans.     Namrata Bhatt

Q 6.     What is the new number of Sirohi-Udaipur-Chittorgarh-Kota-Baran National Highway?

Ans.     N.h. – 27

Q 7.    Which location does not connect to Rajasthan’s smallest national highway?

Ans.    Manesar

Q 8.     Which year was  Rajasthan’s first railroad opened to?

Ans.     1873

Q 9.     Which national highway passes through Jaipur, Tonk, Bundi, Kota and Jhalawar?

Ans.     NH-12

Q 10.   Which place is not connected by the National Highway No.-15?

Ans.      Jaipur

Rajasthan Static Gk In English, rajasthan static gk , rajasthan current affairs,

Static GK of Rajasthan, history of Rajasthan


Rajasthan Static Gk In Hindi

You may also like

Leave a Comment