Home Current Affairs In English Daily Current Affairs In English 6 June 2021

Daily Current Affairs In English 6 June 2021

by Current2021

Government jobs are generated everyday in the country. Daily Current Affairs in English, And the youth also apply for those jobs. And at the same time they also prepare for those exams. Those who applied for the exam also give exams. And with this, only a few students are able to pass the government exam. Current Affairs Quiz, And they get selected for the government job, with this, many people do not get a government job. Students who do not get government jobs may have some reasons. One of which can be either that those students have not maintained it properly or they are lacking in knowledge or they have not got the syllabus correctly.

If any student wishes to get a government job, then it is very important to pass the exam. And with this, it is very important to increase his general knowledgecurrent affairs. Till he does not have the general knowledge, then he cannot pass the examination. Question and answer of different subjects are asked in government jobs. One of which is General Knowledge (Current Affairs) GK, if you prepare general knowledge properly. So you can succeed in the exam. And with this, you should also have a good grip in general knowledge, it is very important to study the current affairs, today the diet is also preparing for the youth. So he should have a good knowledge about current, who are preparing for student current affairsgeneral knowledge, for those students, in this post we have brought questions of current, Today Current Affairs, and you can take the exam by reading these questions, Current Affairs in HindiCurrent Affairs 2021 in HindiCurrent Affairs Quiz in English

You can see questions of current in this post.

Q 1.    Who has recently banned the Ghar Ghar Ration Scheme of the Delhi Government?

Ans.    central government

Q 2.     Who has been appointed as National General Secretary in TMC Party by Mamata Banerjee?

Ans.    Abhishek Banerjee

Q 3.    Retired Justice Bal Krishna Narayan has been appointed as its chairman?

Ans.    Human Rights Commission of Uttar Pradesh

Q 4.    By which year the railways has recently planned to prepare an electrified balanced broad gauge

           route?

Ans.    2023

Q 5.    Which country has signed the Artemis Agreement during a ceremony in Wellington?

Ans.    New Zealand

Q 6.     Which clothes have been banned by CBI Director Subodh Kumar Jaiswal from wearing which CBI

            officers while on duty?

Ans.    jeans and tshirt

Q 7.    Recently, in how many languages ​​has the Tourism Minister Shri Prahlad Singh Patel launched the

           new website of IITTM?

Ans.   in 108 languages

Q 8.    For which planet America’s space agency NASA has announced plans to launch two new missions?

Ans.   planet venus

Q 9.   (Himachal Pradesh) Jubbal Kotkhai MLA and former minister has passed away, what was his

           name?

Ans.   Narendra Bragta

Daily current affairs In English, current affairs gk questions, prepare general knowledge,

today current affairs in english, top 10 current affairs in english, 6 June current affairs


Daily Current Affairs In Hindi 

You may also like

Leave a Comment