Home Rajasthan GK Rajasthan Static Gk In English

Rajasthan Static Gk In English

by Current2021

Rajasthan Static Gk In English, Every youth is preparing for Rajasthan exams. And students also do a lot for this. rajasthan static gk In order to prepare for the Rajasthan State Exams, it is very important to first get a general knowledge of Rajasthan. Rajasthan GK Question In Hindi If there is Rajasthan exams, then there are questions of Rajasthan general knowledge. And whatever students do, along with general knowledge, they also prepare more subjects. So they make the exam a success. And some students remain in the examination in this. So it is very important for those students to get to know Rajasthan general knowledge along with other subjects. In this website, you can also find general knowledge of Rajasthan and Rajasthan GK in Hindi. And students may have questions on Rajasthan static gk in Hindi, in this page. In this, you will have to question Rajasthan. rajasthan static gk in hindi, rajasthan gk question in hindi.

Q 1.   In which district is the Akal Wood Fossil Park located?

Ans.   Jaisalmer

Q 2.   In which place is the natural gas based energy project?

Ans.   Magadh (Jaisalmer)

Q 3.   Petroleum reserves are found in which district of Rajasthan?

Ans.   Barmer

Q 4.   From which district is the ancient Jain pilgrimage Nakoda associated?

Ans.   Barmer

Q 5.   What place is Ajarak Print famous?

Ans.   Barmer

Rajasthan Static Gk In English

Q 6.    Who established the princely state of Karauli?

Ans.    Arjun Singh

Q 7.    In which district is the famous Kaila Devi fair held?

Ans.    Karauli

Q 8.    Where is the temple of Shri Ranganathji located in Rajasthan?

Ans.    Ajmer

Q 9.    Who got the construction of Junagadh fort built?

Ans.    Maharaja Rai Singh

Q 10.  Which is called Suvarnagiri fort?

Ans.     Jaisalmer Fort

Rajasthan Static Gk In English

rajasthan static gk

rajasthan GK Question In English

rajasthan current affairs


Rajasthan GK Question In Hindi

You may also like

Leave a Comment