Home Rajasthan GK Rajasthan Static GK In English

Rajasthan Static GK In English

by Current2021

Rajasthan GK In English, Rajasthan state which is the largest state in terms of area. The history of Rajasthan is very old. There are also old forts in many districts inside Rajasthan. Rajasthan Static GK In English Those who repeat history. Rajasthan Goverment extracts government jobs. And people also prepare it well. Some students pass Rajasthan Government exams and some students also fail. There can be many reasons for not passing the exam. Either those students have not prepared well or they have not had the general knowledge of Rajasthan. It is very important to study Rajasthan Static GK with different subjects. And at the same time it is very important to read the current affairs of Rajasthan. In every government job that is taken out by Kiyuki Rajasthan Government, questions of general knowledge of Rajasthan are also asked in other subjects and questions are also given in its exams separately. There are a lot of historical fortresses and places in Rajasthan which are asked inside the exams. The general knowledge of Rajasthan does not get hit by some students. And they are not able to pass the exam.It is very important to study the history of RajasthanStatic GK of Rajasthan,Rajasthan Current Affairs, Students should prepare well for the general knowledge of Rajasthan along with other subjects. And with this, the student should have a good grasp in general knowledge so that he can pass the exam. Rajasthan GK Question in HindiRajasthan GK in Hindi.

Q 1.    Who is called the entrance to Rajasthan

Ans.    Bharatpur

Q 3.     What year did the Chappania famine in Rajasthan

Ans.    1956

Q 4.     Monsoon rain increases in Rajasthan

Ans.    Prior to north west south

Q 5.     How much is Guru peak peak in Rajasthan

Ans.    1722 meters

Q 6.     Which city is known as Sun City in Rajasthan

Ans.    Jodhpur

Q 7.     Is the shape of Rajasthan

Ans.    Heterogeneous quadrilateral

Q 8.     Which area of Rajasthan is the highest

Ans.    Jaisalmer

Q 9.     State’s total terrestrial limit is length

Ans.    5920 km

Q 10.    is the eastern district of Rajasthan

Ans.      Dhaulpur

Rajasthan Static GK In English,rajasthan gk question in english,rajasthan current affairs in english,static gk in hindi,rajasthan gk pdf in english,

rajasthan gk questions with answers in english,gk rajasthan in hindi,rajasthan question paper,rajasthan question bank



Rajasthan GK Question In Hindi

You may also like

Leave a Comment