Home Current Affairs In English Daily Current Affairs In English 4 June 2021

Daily Current Affairs In English 4 June 2021

by Current2021

Government jobs are generated everyday in the country. Daily Current Affairs in English, And the youth also apply for those jobs. And at the same time they also prepare for those exams. Those who applied for the exam also give exams. And with this, only a few students are able to pass the government exam. Current Affairs Quiz, And they get selected for the government job, with this, many people do not get a government job. Students who do not get government jobs may have some reasons. One of which can be either that those students have not maintained it properly or they are lacking in knowledge or they have not got the syllabus correctly.

If any student wishes to get a government job, then it is very important to pass the exam. And with this, it is very important to increase his general knowledgecurrent affairs. Till he does not have the general knowledge, then he cannot pass the examination. Question and answer of different subjects are asked in government jobs. One of which is General Knowledge (Current Affairs) GK, if you prepare general knowledge properly. So you can succeed in the exam. And with this, you should also have a good grip in general knowledge, it is very important to study the current affairs, today the diet is also preparing for the youth. So he should have a good knowledge about current, who are preparing for student current affairsgeneral knowledge, for those students, in this post we have brought questions of current, Today Current Affairs, and you can take the exam by reading these questions, Current Affairs in HindiCurrent Affairs 2021 in HindiCurrent Affairs Quiz in English

You can see questions of current in this post.

Q 1.    Which edition of the Sustainable Calls Index has been released by the government think tank NITI

Aayog recently?

Ans.     third

Q 2.     Lieutenant Pradeep Chandran Nair of which Indian’s oldest paramilitary force has been appointed as

the Director General?

Ans.     Assam Rifles

Q 3.      Who has been entrusted with the chairmanship of the committee formed to change the rules of Rajya

              Sabha?

Ans.      Former Secretary General of Rajya Sabha VK Agnihotri

Q 4.     The Union Cabinet has approved the MoC between which countries for sustainable urban

development?

Ans.     Japan

Q 5.     Who has been appointed by the Real Madrid football club as its new coach, replacing Zinedine Zidane?

Ans.      Carlo Anchelotti

Q 6.      Which program has recently been started by Narendra Singh Tomar to promote oilseeds and pulses?

Ans.      mini-kit

Q 7.      Recently retired Supreme Court Justice has been appointed as the chairman of National Human Rights

             Commission?

Ans.     Arun Kumar Mishra

Q 8.     Which state government has recently started a scheme named Ankur?

Ans.     Government of Madhya Pradesh

Q 9.     White House experienced journalist and , founder and editor of the india -American Dialogue  

             Committee, has passed away. What was his name?

Ans.     Tejinder Singh

Daily current affairs In English, current affairs gk questions, prepare general knowledge,

today current affairs in english, top 10 current affairs in english, 4 June current affairs


Daily Current Affairs In Hindi 

You may also like

Leave a Comment