Home Current Affairs In English Daily Current Affairs In English 5 June 2021

Daily Current Affairs In English 5 June 2021

by Current2021

Government jobs are generated everyday in the country. Daily Current Affairs in English, And the youth also apply for those jobs. And at the same time they also prepare for those exams. Those who applied for the exam also give exams. And with this, only a few students are able to pass the government exam. Current Affairs Quiz, And they get selected for the government job, with this, many people do not get a government job. Students who do not get government jobs may have some reasons. One of which can be either that those students have not maintained it properly or they are lacking in knowledge or they have not got the syllabus correctly.

If any student wishes to get a government job, then it is very important to pass the exam. And with this, it is very important to increase his general knowledgecurrent affairs. Till he does not have the general knowledge, then he cannot pass the examination. Question and answer of different subjects are asked in government jobs. One of which is General Knowledge (Current Affairs) GK, if you prepare general knowledge properly. So you can succeed in the exam. And with this, you should also have a good grip in general knowledge, it is very important to study the current affairs, today the diet is also preparing for the youth. So he should have a good knowledge about current, who are preparing for student current affairsgeneral knowledge, for those students, in this post we have brought questions of current, Today Current Affairs, and you can take the exam by reading these questions, Current Affairs in HindiCurrent Affairs 2021 in HindiCurrent Affairs Quiz in English

You can see questions of current in this post.

Q 1.     Recently, the central government has decided to make how many hi-tech submarines?   Shortlisted 2  

             companies for the project?

Ans.     6 Hi-Tech Submarine

Q 2.     How many central government has extended the validity of TET certificate from seven years?

Ans.     throughout the ages

Q 3.     Which state government has recently announced 33 percent reservation for girls in engineering and

             medical colleges?

Ans.     Bihar

Q 4.     Who has approved the “Model Tenant Act” proposal recently?

Ans.    central government

Q 5.     Which day is celebrated all over the world on 5th June?

Ans.     World Environment Day

Q 6.     Which ministry has recently tied up with Mahindra Telephonics for 11 airport surveillance radars?

Ans.     Ministry of Defence

Q 7.      Former Prime Minister of Mauritius has passed away at the age of 91 What was his name?

Ans.     Anirudh Jagannath

Q 8.    Which state has decided to cancel the 12th board exams after various states?

Ans.    Uttar Pradesh Board

Q 9.     Which player has become the first batsman from New Zealand to score the most runs (200 runs) in Test

            debut on England soil?

Ans.     Devon Conway

Daily current affairs In English, current affairs gk questions, prepare general knowledge,

today current affairs in english, top 10 current affairs in english, 5 June current affairs


Daily Current Affairs In Hindi 

You may also like

Leave a Comment