Home Current Affairs In English Daily Current Affairs In English 1 July 2022

Daily Current Affairs In English 1 July 2022

by Current2021
0 comment
Daily Current Affairs In English

Q 1.    Recently, who has been originally honored for writing books in Hindi on

            economics/banking/financial subjects for the year 2020-21?

Ans.     Renu Jatna & Sagar Sanwaria

banner

Q 2.     The people of which state have celebrated the festival “Sao Joao”?

Ans.      Goa

Q 3.     Recently, RBI has given in -principle approval for its proposed operational support subsidiary to

             which bank?

Ans.     state Bank of India

Q 4.     Who has been elected the head of India Debt Resolution Company (IDRCL) in June 2022?

 Ans.     Avinash Kulkarni

Q 5.     Which of the following days is celebrated on 1 July?

Ans.      National doctors day

Q 6.      Who will the 20th Chief Minister of Maharashtra be?

Ans.      Eknath Shinde

Q 7.      Who became the 36th Test captain of India?

Ans.     Jaspreet Bumrah

Q 8.     Who has recently been appointed as the new chairman of the Central Board of Direct Taxes

            (CBDT)?

Ans.     Nitin Gupta

Q 9.     Who has been appointed as the Secretary of the Research and Analysis Wing (RAW)?

Ans.     Samant Kumar Goyal

Q 10.    Which bank has unveiled a digital platform called “Campus Power”?

Ans.     ICICI Bank

Daily Current Affairs In English,10 current affairs in english,current question,question of current affairs,daily current gk in english

1 july current affairs,डेली करंट अफेयर्स इन हिंदी,static gk pdf in hinditop 10 current affairs,today current affairs


Daily Current Affairs In Hindi

You may also like

Leave a Comment

currentquestionlogoo

Currentquestion is the Best Education and Article Website.

The only objective of this website is that every student gets good education and students can see and download the student question answer and pdf from this website.

Currentquestion!

Edtior's Picks

Latest Articles

©2022. All Right Reserved. Currentquestion

Current Affairs, Raj. GK, PDF Download,