Home Computer Set Computer Question In Hindi

Computer Question In Hindi

by Current2021
0 comment
computer question in hindi

Computer question in hindi,Every youth is preparing for government exams today. And it falls on different subjects. computer question quiz,He also remembers question and answer. Computer questioning with answer is one of those subjects, the topic of computers is definitely asked in every exam today. Computer Question Quiz, which students have to prepare for and questions about computer subjects. You can memorize the questions of the computer by writing them. The question of computer is asked in every government exams today. And students who are preparing sitting at home. You can find that student in this website, Computer Question in Hindi. And the student should also prepare the computer subject in a good way so that he can succeed in the exam in a good way and you can prepare for the computer in this post, here you will get computer questions.

Computer question in hindi

Q 11.   हटाए गए फाइल जमा होते है?

banner

Ans.    रिसाइकल बिन

Q 12.   कौन अच्छी गुणवत्ता का चित्रालेख उत्पन करता है?

Ans.     प्लॉटर

Q 13.   कौन सा विकल्प एम एस एक्सेल में चार्ट बनाने का विक्लप सही है?

Ans.    इन्सर्ट चार्ट

Q 14.   किसे कंप्यूटर में सुचना कहा जाता है?

Ans.     प्रोसेस्ड डाटा को

 Q 15.   कम्प्यूटर में भेजा गया डाटा किया कहलाता है?

Ans.     इनपुट

Q 16.   किसे कंप्यूटर प्रोसेस द्वारा इनफार्मेशन में परिवर्तित  जाता है?

Ans.     डेटा

Q 17.    किस प्रकार का भारत में निर्मित “परम कंप्यूटर” है?

Ans.     सुपर कंप्यूटर

Q 18.   किसने इंटीग्रेटेड चिप का विकास किया था?

Ans.    जे. एस. किल्बी

Q 19.   कौन मदरबोर्ड पर सीपीयू को दूसरे पुर्जों से जोड़ता है?

Ans.     सिस्टम बस

Q 20.   किसके लिए कंप्यूटर भाषा कोबोल (COBOL )उपयोगी है?

Ans.     व्यावसायिक कार्य

computer question in hindi

Computer Question in Hindi Online Test

Computer Practice set in Hindi

computer question with answer

Computer Question In Hindi

You may also like

Leave a Comment

currentquestionlogoo

Currentquestion is the Best Education and Article Website.

The only objective of this website is that every student gets good education and students can see and download the student question answer and pdf from this website.

Currentquestion!

Edtior's Picks

Latest Articles

©2022. All Right Reserved. Currentquestion

Current Affairs, Raj. GK, PDF Download,